kwie.20

dodatki do żywności 2

dodano: 20 kwietnia 2010 przez sylciar


Dodatki nieszkodliwe

100

101

132

140

160

161

162

163

170

174

175

200

201

202

203

236

237

238

260

261

262

263

270

280

281

290

300

301

302

303

304

305

306

307

308

309

322

325

326

327

330

331

332

333

334

335

336

337

400

401

402

403

404

405

406

408

409

410

411

413

414

420

421

422

440

471

472

473

474

475

480

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki podejrzane

125

150

151

153

154

155

172

173

180

240

241

477

 

 

 

 

Dodatki wywołujące zaburzenia jelitowe

220

221

222

223

224

225

226

227

228

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki wywołujące zaburzenia trawienne (żołądkowe)

310

311

312

338

339

340

341

407

450

451

461

462

463

465

466

 

Dodatki wywołujące choroby skóry

230

231

232

233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki wywołujące uczulenie nerwowe (wysypki)

311

312

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki niszczące witaminy z grupy B

220

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki wywołujące choroby naczyń krwionośnych (zaburzenia ciśnienia)

250

251

252

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki niebezpieczne (reakcje alergiczne)

102

110

120

122

124

127

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki bardzo niebezpieczne

123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatki rakotwórcze

123

131

142

210

211

212

213

214

215

216

217

230

239

 

 

 

Dodatki zakazane

103

105

111

121

125

126

130

152

181

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Dodaj do:


Komentarze mogą dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Odpowiedzi moga dodawać tylko zalogowani użytkownicy - zaloguj się lub załóż konto


Nie ma jeszcze komentarzy - wyraź swoją opinię jako pierwszy